2D-4D
GYÖRGY ULTRAHANG RENDELŐ
GYŐR BEM TÉR 14 FSZT
Előjegyzés
minden nap 8-20 óráig
0620/219-0555
Babavárással kapcsolatos menükTervezett babavárás

A vizsgálat hüvelyi úton történik üres hólyag mellett. Pontosítani tudjuk az ovuláció napját (tüszőrepedés napja).

A menstruáció első napjától számított 6-7. nap általában már 5-10 napos kis tüszők láthatóak a petefészekben , amelyek méretükben és szerkezetükben még nem különböznek egymástól. Ezek közül egy ki fog választódni amelyik domináns lesz.

A 8-10. napon azonosítható a domináns tüsző, amely a petefészekben jól körülhatárolható 8-10 mm-es képlet formájában. Ezután gyors növekedésnek indul és eléri az átlag 20 mm-es átmérőt. A folliculometria (ultrahangos tüszőmérés) a menstruáció első napjától számított 8-9. napon történik. Lényeges a ciklus hossza, a hosszabb ciklusú nőknél később , a rövidebb ciklusú nőknél hamarabb kezdődik. A tüsző napi 1-3 mm-t nő , ami követhető. Ilyenkor érdemes egy ultrahang vizsgálatot végezni , hogy van-e kiválasztódott tüsző.

Majd a 10, 12, 14, 15. napon ismételni annak függvényében hogy a tüsző elérte-e a kívánt nagyságot az átlagosan 20 millimétert. Ez nagy valószínűséggel a 14-15. napon várható. Ilyenkor kell házaséletet élni , hogy a megtermékenyülés biztos legyen!

Vissza